недеља, 08. септембар 2013.

Kako ubaciti prevod u film?

U ovom tutorijalu opisaću vam najlakši način da ubacite prevod (titl) u neki film. Verovatno već imate film u računaru koji nije preveden na srpskom (ili bilo kom drugom jeziku). Da biste ubacili prevod u film,neophodno je da skinete odgovarajući titl. Titlove možete preuzeti na ovom sajtu

Primer:

Odemo na gore pomenuti sajt,i u polje za pretragu upišemo naziv filma,odaberemo željeni jezik i kliknemo na Pretraži.
Ako se traženi titl nalazi u njihovoj bazi,na sledećoj stranici videćemo rezultate pretrage. Tu nađemo odgovarajući titl,koji je najbolje ocenjen,i kliknemo na Skini titl...

...opet na Skini titl.
Preuzimanje će automatki početi.
Nakon što ste preuzeli titl,nađemo titl (u folderu gde smo ga sačuvali) i kopiramo ga u posebnom folderu u kome se nalazi samo film kojeg želimo da prevedemo.

Napomena Svi titlovi su u Zip formatu,neophodno je da raspakujete titl da bi on mogao da radi. Dakle,mora da bude SRT fajl.
Ako film i dalje nema prevod,pokušajte da titl preimenujete baš kao što je i sam naziv filma.Ako i nakon toga film nema prevod,pokušajte da skinete drugi titl.


 

Titl koji radi                                                                                                                                                      Postoji i način da spojite titl sa filmom,ali je potrebno mnogo više vremena.Tako da je ovaj način (sa dva fajla) najbolji.                                                                                                                                                    

5 коментара:

 1. lose objasnjeno , nema veze ovo , ne radi se tako uopste .

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Poštovani, cenim Vaše mišljenje, ali mislim da niste upravu. Veoma je lepo i detaljno objašnjeno, i provereno radi. Takođe da napomenem da ovim načinom ne dobijate film na kome je nalepljen titl, već film sa dodatkom (sa titlom).

   Избриши
 2. Анониман08. јул 2016. 17:56

  Veoma lepo objašnjeno ! Sve funkcioniše kako treba ! :D Hvala vam puno

  ОдговориИзбриши