уторак, 11. фебруар 2014.

Kako zaključati ili sakriti određeni fajl?

Ako imate na računaru svoje privatne fotografije,video zapise ili nešto treće,a ne želite da to vidi neka druga osoba,jednostavno možete sve to smestiti u određeni folder i zaključati ga,ili pak učiniti ga nevidljivim.

Za zaključavanje foldera ili bilo kog fajla preporučujem program Folder Lock.Odmah da napomenem da program nije besplatan,mada vrlo lako na internetu možete naći serijski kod.

Kako zaključati fajl

 Ako se odlučite za ovaj program,prvo šta treba da uradite jeste da odredite Master iliti glavnu lozinku.Naravno morate je zapamtiti.
Pomoću ovog programčića veoma lako možete zaključati neki fajl,jednostavno prevucite željeni fajl u polje gde piše Drag and drop files here to Lock,i on će automatski biti zaključan pod Master lozinkom.

Nevidljivi fajl

Da biste učinili neki fajl nevidljivim,nije vam potreban nijedan program.Jednostavno desnim klikom na neki fajl ili folder odaberete Properties,i štiklirate kvadratić koji se nalazi pri dnu prozora (Hidden) i potvrdite na OK.Fajl automatski nestane,ali naravno,on nije obrisan,već je postao nevidljiv i nalazi se na istom mestu na kome se nalazio pre nego što ste ga učinili nevidljivim.

Ako želite da vidite taj fajl,kliknite na opciju Tools,zatim na Folder Options... pa na karticu View i štiklirajte kružić Show hidden files and folders.

Kako učiniti fajl nevidljivim

Naravno taj fajl možete vratiti u prvobitno stanje istim postupkom kojim ste ga učinili nevidljivim,samo u ovom slučaju kvadratić Hidden ostavite prazanim.0 comments:

Постави коментар