четвртак, 30. јул 2015.

Kako obrisati Windows.old ?



Nakon nadogradnje Vašeg starog sistema na Windows 10, fajlovi prethodnog sistema biće vam beskorisni (u slučaju da ne želite da se vratite na stari operativni sistem) i njih bi valjalo izbrisati. Oni se nalaze u folderu Windows.old tj. u C particiji. Međutim, Windows ne dozvoljava da izbrišete taj folder klikom na Izbriši, već na malo komplikovaniji način.




U ovom tutorijalu opisaćemo vam kako da izbrišete Windows.old folder.
Pratite korake:

Korak 1:  Kliknite na Pretraži Windows i u polje za pretragu upišite cleanmgr. Zatim pokrenite program klikom na Čišćenje diska.





Korak 2: U novootvoreni prozor odaberite particiju u kojoj se nalazi vaš sistem tj. Windows.old. Zatim kliknite na U redu.




Korak 3:  Kliknite na Obriši sistemske datoteke.




Korak 4:  Otvoriće vam se isti prozorčić kao u koraku 2, dakle opet izaberete istu particiju i kliknite na U redu.


Korak 5:  U listi Datoteke za brisanje, štiklirajte Prethodne instalacije operativnog siste... i kliknite na U redu. Otvoriće vam se prozorčić za potvrdu brisanja, dakle kliknete na Brisanje datoteka.







Još jednom će te morati da potvrdite da zaista želite da obrišete datoteke starog operativnog sistema. Ljudi koji su pravili Windows 10, dali su korisnicima mogućnost da se u roku od mesec dana vrate na prethodni sistem, zbog toga postoji Windows.old

Ako ste uradili sve kao što je opisano u koracima iznad, više nećete imati Windows.old folder u vašoj sistemskoj particiji.




6 коментара: