четвртак, 29. август 2013.

Kako onemogućiti prikazivanje reklama tokom surfovanja internetom?

U ovom tutorijalu pokazaću vam kako da blokirate sve te dosadne reklame koje se nalaze na skoro svakom sajtu. Time dobijate lepši izgled sajta, brže učitavanje, manji rizik da vaš računar zarazi neki virus...

Ja lično koristim Firefox, pa ću vam pokazati kako blokirati reklame u Firefoxu. To ću učiniti pomoću browser dodatka  Adblock Plus  koji podržava sve popularne pretraživače.
Dakle ako koristite Firefox, pratite sledeće korake:

Kliknemo na Alatke









Zatim na Dodaci....












...ili jednostavnije držite na tastaturi Ctrl+Shift+A
 Kada se otvori novi Tab (Upravljač dodacima), odaberemo Nabavi dodatke, a zatim na Browse all add-ons (nalazi se sroz dole desno)
























Opet se otvara novi Tab u kome biramo Most Popular














Na samom vrhu najpopularnijih dodataka, videćete Adblock Plus. Da bismo ga instalirali neophodno je da kliknemo na Add to Firefox (dugme se pojavi nakon prelaska mišem preko teksta koji opisuje Adblock Plus).


Kako blokirati prikazivanje reklama








Time počinje preuzimanje dodatka. 
 Nakon što se preuzimanje završi, otvoriće se novi prozor u kome je potrebno kliknuti na Install Now





To bi bilo to. Veliki broj raznoraznih reklama biće blokirano i više ih nećete viđati.

Ako koristite neki drugi pretraživač, posetite https://adblockplus.org/ zatim kliknete na zeleno dugme Instal for (ime pretraživača kojeg koristite) i dodatak će biti instaliran, a reklame blokirane.



4 коментара:

  1. Da, to vec koristim dugo, ali jako me nerviraju one male reklame koje se pojavljuju... probao sam svasta, ali ne mogu ih se rijesiti. Da li ima neki program za potpuno blokiranje svake vrste reklama na netu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poštovani,ako mislite na reklame koje se pojavljuju na YouTube-u,njih je,koliko ja znam, nemoguće automatski ukloniti.
      Adblock Plus je namenjen prvenstveno za uklanjanje AdSense reklama.
      Ako se reklame pojavljuju na svim sajtovima i pored instaliranog Adblock Plus-a,preporučujem Vam da skenirate računar antivirusom.Moguće je da ste instalirali neki program zaražen adware-om.

      Pozdrav.

      Избриши
  2. Ovu sliku gde pise alatke ja nemam. Sta drugo da kliknem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poštovani, ako koristite Firefox, držite na tastaturi Ctrl Alt T. Ili jednostavno posetite sajt https://adblockplus.org/.

      Pozdrav!

      Избриши