четвртак, 6. март 2014.

Kako otvoriti Payza račun?

Payza (nekada AlertPay) je internet banka preko koje možete primati i slati novac. Ako na Payza računu imate 20 ili više dolara, možete zatražiti da vam pošalju ček na kućnoj adresi koji možete unovčiti u bilo kojoj banci u Srbiji.

Za otvaranje tj. za verifikaciju Payza računa morate imati kreditnu karticu. Takođe da napomenem da prilikom otvaranja Payza računa morate uneti vaše podatke, naravno podrazumeva se da budu tačni.

Kako otvoriti Payza račun?

- Kliknite ovde, a zatim na dugme Sign Up Now
- Odaberiti vašu državu, pa ispod Personal nalog.

Kako otvoriti Payza račun












- Otvoriće vam se nova stranica gde treba da upišete vaše podatke. Kada završite, kliknite na plavo dugme (pri kraju stranice) Next Step






















- U sledećem koraku, potrebno je da unesete Vaš email, šifru, PIN (osam cifara), i sigurnosno pitanje tj. odgovor. Na kraju čekirajte kvadratić, i kliknite na Final Step





Videćete sledeću poruku koja vas obaveštava da je vaš račun uspešno kreiran, i da samo treba da potvrdite email adresu.





















- Ulogujte se na vaš email nalog, nađite poruku  Payza: Validate Your Email i otvorite je. Poruka bi trebala da izgleda ovako





















- Kliknite na Click here to validate your email address. I to bi bilo to što se tiče otvaranja računa. Sledeće šta treba da uradite jeste da verifikujete Vaš nalog kreditnom karticom i potvrdite ga.
Na Vašoj kreditnoj kartici morate imati 1-2 dolara koja će vam Payza prvo skinuti sa računa, a potom vratiti nakon verifikacije.
 
Napomena: Za potvrdu Vašeg Payza računa moraćete da pošaljete i sliku Vaše lične karte, vozačke dozvole ili pasoša.

4 коментара:

  1. Pozdrav i sve pohvale za sajt.
    Jedno pitanje u vezi Payza računa. Da li postoji neki problem ako račun otvorim internet Visa karticom Intesa banke koja je već vezana sa Pay-Pal računom ?
    I nevezano za račune, ne vidim prijavu za sajt ili mogućnost newsletter-a, ili je ovako free ?
    Pohvale još jednom .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poštovani, najbolje bi bilo da kontaktirate Vašu banku, i postavite pitanje njima. Ja zaista nisam siguran kakva je procedura u slučaju povezivanja dva naloga na jedan racun.

      PS. Drago mi je da Vam se sviđa sajt. Pozdrav!

      Избриши
  2. Evo mene ponovo. Ispašće da namerno hejtujem ovaj tutorijal, ali mi nije ni na kraj pameti to.
    U tutorijalu je sve lepo navedeno kako otvoriti Payza račun, po ovim uputstvima sam i sam otvorio isti. Da bi se uplaćivao novac na Payzu sa svoje kartice, i primao na svoj devizni račun preko Payze, kartica koja se povezuje sa Payzom mora biti kreditna ne debitna, bilo da je Visa, Master, ili neka druga. Visa internet, i Visa electron ovde ne funkcionišu. Pišem iz ličnog iskustva, a ako neko misli da nisam u pravu, neka me slobodno ispravi. Postavio sam ovaj komentar da bih poštedeo gubljenja vremena ostale koji su zainteresovani za rad sa Payza računom. Znači, obavezno kreditna kartica. Dokumenta ( prednja, zadnja strana kartice, kao i izvod iz banke ) koja su potrebna za verifikaciju kartice, su objašnjena na Payza sajtu. Pozdrav, i nadam se da sam ovaj tutorijal samo još dodatno učinio boljim .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poštovani, drago mi je što ste podelili Vaše iskustvo s nama. Nadamo se da će nekome pomoći.

      Dakle, za verifikacija Payza računa neophodna je KREDITNA kartica.

      Hvala još jednom. Pozdrav.

      Избриши