понедељак, 10. фебруар 2014.

Kako promeniti ikone My Computer,Recycle Bin,My Documents...?


Nakon instalacije Windows XP-a dočekaće vas ove ikonice


Morate priznati da nisu baš vizuelno lepe.Nekima će se svideti i ovakve kakve su,ali ako ste od onih kojima se baš i ne dopadaju,evo načina kako možete da ih zamenite nekim lepšim:

Prvo treba da skinete neke ikone koje želite da zamenite trenutnim.Postoje dosta sajtova na kojima to možete uraditi,ja vam preporučujem ovaj http://www.iconarchive.com/.Na ovom sajtu postoji veliki broj raznoraznih ikonica u različitim dimenzijama i formata,mada gledajte da budu u ICO formatu.

Ako ste skinuli odgovarajuću ikonicu,smestite je u određenom folderu.Po meni najbolje mesto za to je u sistemskom folderu (C:\WINDOWS).
Sada kliknite desnim klikom na Desktop,pa na Properaties,zatim na kartici Desktop,i izaberete opciju Customize Desktop...


Tutorijal-Kako promeniti ikonice


Otvoriće vam se novi prozorčić na kome će te videti standardne ikone,kliknite na ikonu koju želite da zamenite,pa zatim na Change Icon.Opet će se otvoriti drugi prozorčić u kome se nalaze neke druge ikone.Vašu novu ikonu možete pronaći klikom na dugme Browse.Nakon što odaberete novu ikonicu,kliknite na OK,i ta ikonica će zameniti onu standardnu.

Na ovoj način možete promeniti ikonu My Computer,Recycle Bin,My Documents i My Network Places.Za ostalo biće vam potreban neki dodatni program.

0 comments:

Постави коментар