недеља, 9. фебруар 2014.

Kako isključiti automatsko pokretanje programa?


Verovatno ste instalirali neki program koji se zajedno pokreće sa sistemom. Taj program usporava rad vašeg računara,i valjalo bi isključiti njegovo automatko pokretanje.Naravno ako dosta često koristite taj program,nemojte isključiti njegovo automatsko pokretanje.

Postoje mnogi programi sa kojima možete isključiti automatko pokretanje nekih programa,ali to možete i uraditi ručno,bez ijednog programa. Evo primera kako to da uradite ako koristite Windows XP:

Dakle,prvo šta treba da uradite jeste da kliknete na dugme Start,zatim na Run,otvoriće vam se sledeći prozor




Tu kucamo kao što je napisano na slici- msconfig
 Otvoriće vam se novi prozor (System Configuration Utility) gde biramo karticu Startup






Dobićemo listu svih procesa koji se automatski pokreću sa sistemom. Čekirani programi se automatski pokreću,dakle ako hoćemo da isključimo neki program,samo ostavimo prazan kvadratić ispred imena tog programa,i kliknemo na Apply pa na Close.




Nakon toga sistem će vam ponuditi opciju da restartujete sistem,ako neželite da restartujete računar,kliknite na Exit Without Restart.

To bi bilo to,nakon sledećeg pokretanja sistema,program kojeg ste isključili iz prethodnog primera,više se neće automatski pokretati.

Pažnja: Nemojte isključiti neki sistemski proces,kojeg možete prepoznati po lokaciji u kojoj se nalazi primer C:\WINDOWS\system32\taskswitck.exe

0 comments:

Постави коментар